• Yurtdışı Turlar
    • Almanya Turları
    • Uzak Doğu Turları
    • Avrupa Turları
    • Balkan Turları
    • Orta Avrupa Turları
Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Gizlilik Sözleşmesi

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma

Giriş

SECA TURİZM ETKİNLİK ORGANİZASYON ARAÇ KİRALAMA EĞİTİM DANIŞMANLIK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ olarak (“Macro Tours”, “Şirket” ya da “Biz” olarak anılacaktır), siz misafirlerimize sunduğumuz hizmetleri yerine getirirken kişisel verilerinizin gizliliğini sağlamaya ve verilerinizi mevzuata uygun şekilde işlemeye en yüksek derecede özen gösteriyoruz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesine uygun olarak hazırlanmış bu aydınlatma metni dahilinde sizlere aşağıdaki konular hakkında bilgi vermek istiyoruz:

Kişisel verilerinizi nasıl elde edebiliriz?

Macro Tours olarak siz misafirlerimizle pek çok mecra üzerinden temas kurabiliyoruz.
Örneğin

Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz?

Macro Tours olarak siz değerli misafirlerimize sunduğumuz hizmetler kapsamında farklı kategorilerdeki kişisel verilerinizi işleyebiliriz.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?

Macro Tours olarak kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla ve hukuki sebeplere dayalı olarak işleyebiliriz:

  • Talep etmiş olduğunuz ürün ve hizmetleri sizlere en iyi şekilde sunmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının c bendinde yer alan ‘sözleşmenin kurulması ve ifası için doğrudan doğruya gerekli veya ilgili olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Macro Tours olarak tur rezervasyonları başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. Talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri sizlere sunabilmemiz için ya da internet sitemiz üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirebilmek için kimlik, iletişim, talep ya da finansal bilgileriniz gibi kişisel verilerinizi işliyor ve bu sayede rezervasyonlarınızın yapılmasını, operasyon sürecini ve üyelik sürecinizi takip ediyoruz. Örneğin, tercih ettiğiniz bir paket turu gerçekleştirmek için otel rezervasyonlarını yapıyor, sizin adınıza uçak biletlerinizi alıyor, sizleri karşılayacak kişileri haberdar ediyor ve seyahatiniz hakkında sizlere bilgilendirici iletişimler gerçekleştiriyoruz. Rezervasyon süreçlerinde özel nitelikli verilerinizin işlenmesinin gerekli olması halinde ise bu verilerinizi açık rızanızı talep ederek işleyeceğiz.
  • Ürün ve hizmet kalitemizi geliştirmek amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ hukuki sebebine ve zaman zaman Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının d bendinde yer alan ‘ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Macro Tours olarak daima siz misafirlerimize daha iyi hizmet sunabilmenin yollarını arıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini arttırmak, misafirlerimizin memnuniyeti ölçümlemek için iş geliştirme faaliyetleri ve analizleri gerçekleştiriyoruz. Bu iş süreçlerimizi gerçekleştirmek adına kişisel verilerinizi işliyoruz. Veya sosyal medya üzerinden kamuya açık bir şekilde vermiş olduğunuz geri bildirimlerde yer alan kişisel bilgilerinizi ürün ve hizmetlerimizin geliştirilmesi ve müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi amacıyla işleyebiliriz.
  • Talep ve şikâyetlerinizi sonuçlandırmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ ve Kanun’un 5. Maddesinin 2. Fıkrasının ç bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Talepleriniz ve geri bildirimleriniz bizler için çok önemli. Sizlere sunduğumuz hizmetleri daha iyi nasıl sunabileceğimize ilişkin taleplerinizi değerlendirmek ve yaşadığınız olumsuzlukları çözmek ya da bunların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almak için kişisel verilerinizi işleyebiliriz.
  • Finansal kayıtları oluşturmak amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının c bendinde yer alan ‘sözleşmenin kurulması ve ifası için doğrudan doğruya gerekli veya ilgili olması’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Şirketimizin finansal süreçlerini yürütürken kişisel verilerinizi işleyebiliriz. Örneğin sunduğumuz hizmetlere ilişkin faturaların düzenlenmesi, finansal kayıtların oluşturulması ya da finansal denetimlerin yürütülmesi esnasında kişisel verileriniz işlenebilmektedir.
  • Şirket içi faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Kanun’un 5.maddesinin 2. Fıkrasının f bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun meşru menfaati’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Hemen her şirkette olduğu gibi, iş faaliyetlerimizi yürütürken şirket içinde belirli süreçler yürütüp kayıtlar oluştururken kişisel verilerinizi işleyebiliyoruz. Örneğin, bilgi teknolojileri altyapımızı yönetiyor, çalışanlarımızın performanslarını ödüllendiriyor ya da iç denetim operasyonları gerçekleştiriyoruz.
  • Tabi olduğumuz kanuni yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla Kanun’un 5. Maddesinin 2. Fıkrasının ç bendinde yer alan ‘veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünün yerine getirilmesi’ ve 2.fıkrasının a bendinde yer alan ‘kanunlarda açıkça öngörülmesi’ hukuki sebebine dayalı olarak işliyoruz. Şirket olarak pek çok kanuni yükümlülüğe tabiyiz. Örneğin turizm, vergi, sigorta mevzuatları gibi düzenlemelerden doğan belli yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi işleyebilir, yetkili kamu kurumları veya özel kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yargı makamları, polis kuvvetleri, düzenleyici denetleyici kurumlar gibi otoriteler tarafından gerçekleştirilen yasalara uygun bilgi taleplerine istinaden kişisel verilerinizi bu taleplere yanıt vermek için işleyebiliriz.

Pazarlama iletişimleri yapabilmek ve size özel fırsatlar sunabilmek için verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?

  • Açık rızanızı vermiş olmanız halinde adınızı, soyadınızı, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi sizlere ticari elektronik ileti göndererek promosyon ve tanıtımlarımızdan haberdar edebilmek için Kanun’un 5.maddesinin 1.fıkrasında yer alan açık rıza hukuki sebebine dayanarak işliyoruz.
  • Açık rızanızı vermiş olmanız halinde, sizlere özel pazarlama faaliyetleri sunabilmek için pazarlama faaliyetlerinin planlanması, segmentasyon ve profilleme analizlerinin yapılması için isim, soy isim, cinsiyet, doğum tarihi, medeni durum, telefon numarası, e-posta adresi, seyahat bilgileri (tercih ettiğiniz tatil destinasyonu, harcama tutarınız, harcama sıklığınız, yıllık olarak kaç kez tatile gittiğiniz, tercih ettiğiniz otel kategorisi ve rezervasyon yapılan kişi bilgisi), evlilik tarihi, çocuk bilgileri ve meslek bilgilerinizi Kanun’un 5.maddesinin 1.fıkrasında yer alan açık rıza hukuki sebebine dayanarak işliyoruz. Bu sayede Macro Tours olarak sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizden sizlere uygun olacak içerikleri sizlere özel olarak tanıtabiliyoruz.

Dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçerek vermiş olduğunuz rızayı geri alabilirsiniz.

Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşabiliriz?

Belli durumlarda kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşabiliyoruz. Aşağıda kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz tarafları ve paylaşma nedenlerimizi özetliyoruz. Altını çizmek isteriz ki, Macro Tours olarak kişisel verilerinizi hiçbir zaman yetkisiz üçüncü kişilerle kendi menfaatlerimize olacak bir şekilde paylaşmıyor veya erişime açmıyoruz.

Kişisel verilerinizi paylaşabileceğimiz üçüncü kişiler ve paylaşım sebeplerimiz şu şekilde:

  • İş ortaklarımızla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Paket tur hizmetlerimiz kapsamında aldığınız ürünleri sizlere sunmamızı sağlayan otel ve benzeri konaklama hizmet sağlayıcıları, havayolu veya otobüs şirketleri gibi ulaşım hizmeti sunan şirketler, seyahat sigortası hizmeti sunan sigorta şirketleri veya organizasyon hizmeti sunan şirketler gibi tedarikçilerimiz ile kişisel bilgilerinizi paylaşabiliriz. Özellikle yurt dışı seyahatleri içeren tur paketleri satın aldığınızda, bilgilerinizi aktardığımız iş ortaklarımız yurt dışında olabilir. Pek çok durumda kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü taraflar da kişisel verilerinizi veri sorumlusu sıfatıyla işleyebilecektir.
  • Tedarikçilerimizle bilgilerinizi paylaşabiliriz. Sizlerle iletişim sunduğumuz bazı noktalarda Macro Tours harici üçüncü tarafların hizmetlerinden faydalanıyoruz. Bu kapsamda, web sitemizin yönetimi, bilgi teknolojileri altyapımızın sağlanması gibi hizmetlerimizle doğrudan ilgili hususlarda tedarikçilerden hizmet alıyoruz. Bununla birlikte Şirketimizin hukuki ve ekonomik güvenliğini korumak amacıyla avukatlar ile kişisel verilerinizi paylaşabiliriz. Bu durumlarda tedarikçilere kişisel verilerinizi aktarabiliyoruz.
  • Finansal kuruluşlara bilgilerinizi aktarabiliriz. Hizmetlerimize ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi için bankalar veya ödeme kuruluşlarıyla kişisel verilerinizi paylaşabiliriz.
  • Yetkili kamu kurumlarıyla veya özel kişilerle kişisel bilgilerinizi yasal olarak talep edilmesi halinde paylaşabiliriz. Tabi olduğumuz hukuki yükümlülüklerimiz uyarınca rutin olarak veya talep üzerine yetkili kamu kurumları veya tabi olduğumuz sigorta ve vergi mevzuatı nedeniyle ilgili kuruluşlar ile bilgilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin ceza soruşturmaları kapsamında mahkemelerce tarafımıza iletilen bilgi taleplerine yanıt vermek için ya da vergi denetimleri esnasında bilgilerinizi kamu kurumları ile paylaşabiliriz.

Kişisel verilerinize ilişkin haklarınız neler ve bu haklarınızı nasıl kullanabilirsiniz?

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahibi olarak kişisel verilerinize ilişkin olarak pek çok hakka sahipsiniz. Bu bölümde sahip olduğunuz haklar ve bu hakları nasıl kullanabileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar şu şekildedir:

  • Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz,
  • Eğer kişisel verileriniz bizim tarafımızdan işlenmişse bizden buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz,
  • Kişisel verilerinizi hangi amaçlar için işlediğimizi ve kişisel verilerinizi bu amaçlara uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz,
  • Kişisel verilerinizi yurt içinde veya yurt dışında aktardığımız üçüncü kişileri öğrenebilirsiniz,
  • Eğer kişisel verilerinizi eksik veya yanlış işlemişsek, bunların düzeltilmesini isteyebilir ve gerçekleştirilen bu düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizi Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir ve bu kapsamda yapılan düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.
  • İşlediğimiz verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda, meydana gelen bu sonuca itiraz edebilirsiniz,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız hâlinde, hukuka aykırı veri işleme dolayısıyla doğan zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

 

Hemen Ara
Kişisel Verilerin Korunması, Gizlilik Politikası ve Çerez
(Cookie) Kullanımı İlkeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.